Länkstrategi

Investera i länkprofilen

Här följer en enkel strategi som är en bra investering i en länkprofil då man tillsätter satellitsidor med maximal relevans (som man själv kontrollerar) samt stärker upp länkar som redan finns (från t.ex. Mynewsdesk eller en bra bloggpost). Satellitsidor kan absolut tjäna till att själva nå bra ranking och/eller att distribuera länkkraft. Således en mycket bra investering om man gör det rätt. Satellitsidor kan även verka som ”målvakter” om man trycker på med mycket länkar och är beredd att ta risker. En .se domän kostar runt 100:- per år.

länkstrategi
Detta är ett enkelt exempel på en ”mjuk” länkstrategi som man lätt kan skapa med SEOpostbox. Första bilden visar helt enkelt två bra länkar från olika webbplatser/domäner A och B som redan existerar i den befintliga länkprofilen (det totala antalet länkar är fler).

länkstrategi SEOpostboxBild nummer två visar alla nya länkar vi har skapat. C och D kan antingen vara bra artiklar som vi postat och sedan skapat länkar till, eller helt fristående satellitsidor på egna domäner. I båda fallen är det innehåll med 100% relevans. Tillväxten har skett under en månad och att det tog uppskattningsvis 30 minuter i SEOpostbox att skapa och schemalägga samtliga poster med länkar i.

Vi har skapat tre länkar direkt mot målsajten Domän.se där en av länkarna kommer från en artikel som publicerats via SEOpostbox, se figur 1. Figur 2 till 5 är artiklar som skapats via SEOpostbox. 2 och 3 syftar till att stärka två av de befintliga länkarna så att de ger mer kraft. 4 och 5 länkar till de nya satellitsidorna. De sneda pilarna visa på möjliga länkar man kan skapa. Detta är ett exempel på en ”mjuk” länkstrategi som kan anses vara säker.

Uppskalning av länkar

Man kan givetvis skala upp länkmängden mot både målsidan och satellitsidorna. Hur mycket länkar man bör skapa beror på många faktorer. Har målsidan redan gott om bra länkar så kan man mata på mer än man bör gör med en ny sida med få länkar.

Hur länkar man säkert?

SEO är aldrig helt riskfritt, men absolut värt risken. Att skapa tre fyra länkar mot en webbplats per månad är oftast sunt. Men se inte detta som som en absolut regel då det finns mycket som spelar in. Men, några länkar från bra källor där länktexterna inte bara är på de exakta sökfraserna kan anses vara säkert.

Behöver man med tryck så är det bättre att sprida ut länkar mot befintliga länkkällor och nya satellitsidor. Man kan oftast köpa en bloggpost på en relevant blogg och sedan länka mot den i lugn takt under några månader. Men bästa investeringen är satellitsidor som man själv kontrollerar. Man kontrollerar även kvalitén i egna artiklar och minisajter/satellitsidor och sprider risker.

Mer information om hur man enkelt bygger satellitsidor finns hos Satellitfabriken.se

Mvh Anders